KRAV: YS Spekter-leder Trond Ellefsen krever økt kjøpekraft for medlemmene i helseyrkene. FOTO: Nadia Frantsen/YS Spekter
KRAV: YS Spekter-leder Trond Ellefsen krever økt kjøpekraft for medlemmene i helseyrkene. FOTO: Nadia Frantsen/YS Spekter

– Våre medlemmer har sakket akterut sammenlignet med privat sektor. Den utviklingen må snus

YS Spekter kommer med krav om økt kjøpekraft for medlemmene i helseyrkene.

Publisert

– Våre medlemmer har sakket akterut sammenlignet med privat sektor. Den utviklingen må snus. Vi må kunne beholde og rekruttere dyktige fagfolk. Det regner vi med at også Spekter er opptatt av, sier forhandlingsleder Trond Ellefsen i en pressemelding fra YS Spekter. 

YS Spekter håper på et resultat på linje med oppgjøret for kommuneansatte og understreker betydningen av å ivareta alle yrkesgrupper og profesjoner i sykehusene for å sikre god kvalitet og god pasientbehandling.

Ellefsen påpeker videre viktigheten av et bredt mangfold av yrkesgrupper i sykehusene.

– Realiteten er at uten dette mangfoldet av yrkesgrupper vil sykehusene stoppe opp, sier han.

 Han trekker frem behovet for helsefagarbeidere, ambulansepersonell, helsesekretærer, barnepleiere, portører, aktivitører, audiografer, kjøkkenansatte, renholdere og administrative og tekniske tjenester.

Pressemeldingen fremhever også YS Spekters hovedkrav for oppgjøret, som inkluderer reallønnsvekst og en økonomisk ramme på nivå med kommunal sektor, lønnsmessig uttelling for kompetanse, ansvar og ubekvem arbeidstid, samt et lønnssystem som stimulerer til kompetanseutvikling.

Ellefsen avslutter med å påpeke at frontfagsrammen ikke er en fasit. 

– Rammen er ikke et tak. Vi legger vi til grunn at det er fullt mulig innenfor rammen av frontfagsmodellen å prioritere sykehusansatte i årets oppgjør,sier han i pressemeldingen. 

Sykehusoppgjøret starter onsdag kl. 10.00.

Powered by Labrador CMS