IKKE KLINISK EFFEKT: Forskerne fant ikke positive endringer på en skala som måler kognisjon. Illustrasjonsfoto: ThinkStock Foto:
IKKE KLINISK EFFEKT: Forskerne fant ikke positive endringer på en skala som måler kognisjon. Illustrasjonsfoto: ThinkStock Foto:

Nederlag for Alzheimers-studie

MSD avslutter den såkalte EPOCH-studien etter uteblitt effekt.

Publisert

Legemiddelselskapet MSD avslutter studien PN017, også kjent som EPOCH-studien, etter at behandlingen ikke viste tilstrekkelig effekt i pasientgruppen. Det annonserte MSD, også kjent som Merck, nylig på sine nettsider.

Studien har undersøkt effekten av verubecestat på pasienter med mild til moderat Alzheimers sykdom. Selskapet har også en annen pågående studie, APECD-studie, som inkluderer pasienter med mindre fremskreden Alzheimers sykdom. Resultatene fra denne er ventet i løpet av 2019.

– Vi tar imot disse resultatene med stor skuffelse, men setter vår tiltro til at APECS-studien, der deltakerne fortsatt har sjansen til å få positiv effekt av verubecestat da de har mindre fremskredne fysiologiske forandringer, sier Arthur Fijolek, medisinsk rådgiver i MSD, i en pressemelding.

For kort tid siden ble det også kjent at legemiddelskapet Eli Lillys Alzheimerskandidat, solanezumab, ikke viste bedre effekt enn placebo i fase III-studien Expedition 3.

Alzheimers sykdom er den vanligste formen for demens.  Det finnes ennå ingen kur for sykdommen.

Powered by Labrador CMS