NY JOBB: Leif Rune Skymoen skal lede bransjeforeningen LMI. Her er han avbildet under DM Arena Helsedagen 2020 på Latter i Oslo.  Foto: Vidar Sandnes

NY JOBB: Leif Rune Skymoen skal lede bransjeforeningen LMI. Her er han avbildet under DM Arena Helsedagen 2020 på Latter i Oslo. 

Foto: Vidar Sandnes

Leif Rune Skymoen blir ny LMI-sjef

Leif Rune Skymoen forlater stillingen som Curida-sjef og blir leder for Legemiddelindustrien (LMI). 

Publisert

Mandag 14. november KL 14.19: Saken er oppdatert med kommentarer fra Leif Rune Skymoen om eierskap i Curida og eksterne styreverv.

Det melder foreningen selv i en pressemelding mandag formiddag.

Leif Rune Skymoen (45) har vært administrerende direktør i det norske legemiddelfirmaet Curida siden oppstarten i 2015. Han overtar stillingen etter Karita Bekkemellem  som nå leder NHOs nysatsing NHO Geneo.

Skymoen har sittet i styret i LMI over lengre tid.

– De dyktige medarbeiderne i LMIs medlemsselskaper sørger hver eneste dag for at pasienter i Norge får et bedre og bedre behandlingstilbud. Samtidig er vi en industri som skaper arbeidsplasser og eksportinntekter for landet vårt. På begge felter har vi enda mer å bidra med, og jeg gleder meg til å jobbe med å videreutvikle og skape samarbeid som vil komme pasienter, helsevesen og samfunnet til gode, uttaler Skymoen.

– Meget kompetent organisasjon

Leif Rune Skymoen sier til Dagens Medisin at han kjenner LMI godt gjennom til sammen syv år i styret til bransjeforeningen.

– Det er en meget kompetent organisasjon som vil spille en viktig rolle for utformingen av politikken på helsefeltet fremover. Legemiddelindustrien bidrar jo med noen av de viktigste verktøyene i helsevesenet. Samtidig er det en næring som Norge bør satse enda mer på fremover, og som kan bidra med et stort antall arbeidsplasser og betydelige inntekter for staten Norge i fremtiden, sier Skymoen, som sier det har vært en lang og grundig prosess fra LMIs side for å velge ut ny administrerende direktør.

– Du er leder for en av Norges største farmasøytiske produksjonsbedrifter. Hvorfor vil du forlate den jobben for å lede LMI?

– Jeg har nå til sammen 20 år i livsvitenskapsindustrien. Jeg har ti år bak meg i det store internasjonale selskapet Eli Lilly, og har de siste ti årene vært med på å bygge opp Curida helt fra starten til 190 ansatte og fire produksjonssteder, og fått en veldig spennende internasjonal kundebase. Fellesnevneren for alt jeg har gjort gjennom perioden min i industrien, har vært et sterkt engasjement for å bygge noe i Norge. Jeg mener at vår industri kan bli mye større og gi et enda større bidrag enn man har gjort hittil. Utgangspunktet er allerede veldig bra, og jeg gleder meg til å jobbe med å utforme politikk og virkemidler for å høste flere frukter fra det, sier den kommende LMI-direktøren.

– Sentral del av vår strategi

– Vil dine siste ti år i farmasøytisk produksjon påvirke hvilken retning LMI tar i sitt arbeid?

– Jeg har bakgrunn fra flere deler av industrien. Produksjon har vært mitt felt de siste årene, men som LMI-leder representerer jeg bredden i industrien. Jeg er opptatt av at vi i Norge skal bli bedre på å ta i bruk innovasjon og at industrien skal anerkjennes for bidraget den gjør til et bedre helsevesen. LMI favner bredere enn produksjon, men det å skape en større og sterkere industri i Norge er så klart en sentral del av vår strategi. 

– Når vil du ta over lederjobben i LMI?

– Det er ikke endelig bestemt ennå. Mest sannsynlig blir det ikke før i 2023.

– Vil du fortsette på eiersiden i selskapet, eller vil du selge deg helt ut nå når du tar over som LMI-direktør?

– Både LMI og jeg har gjennom denne prosessen lagt stor vekt på å ta vare på integriteten til alle parter. Før jeg tar over som administrerende direktør i LMI, så vil jeg tre ut av flere styreverv, slik at det ikke skal være tvil om hvem jeg representerer. Jeg vil heller ikke ha noen formell rolle i noen av Curida-selskapene eller noe direkte eierskap i Curida.

– Bred kompetanse

Skymoen er utdannet cand.pharm. fra Universitetet i Oslo, og har også en Executive Master of Management fra BI. Han har jobbet som apotekfarmasøyt, og har blant annet ledet legemiddelfirmaet Eli Lilly sin norske gren og vært leder for Nansen Neuroscience Network. Han var med på å grunnlegge den ansatteide legemiddelfabrikken Curida med utgangspunkt i Takeda Nycomeds fabrikk i Elverum. Firmet har i dag 190 ansatte i Norge. 

Les mer: Solberg besøkte Curida: – En suksesshistorie

Skymoen har blant annet engasjert seg i debatten om legemiddelproduksjon i Norge og tatt til orde for at flere viktige legemidler bør produseres i Norge.

– Vi er heldige som får Leif Rune inn som leder i LMI. Han har bred kompetanse og erfaring fra flere deler av vår bransje, i tillegg til hans tydelighet som leder. Jeg ser veldig frem til å samarbeide videre med å få realisert LMIs strategier og å bygge et enda sterkere LMI, uttaler styreleder Veronika Barrabés.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS