Karita Bekkemellem blir permanent adminsiterende direktør i NHO Geneo. 

Foto: Per Corneliussen

Karita Bekkemellem blir permanent administrerende direktør i NHO Geneo

Karita Bekkemellem trer av som leder av Legemiddelindustrien (LMI) for å bli administrerende direktør i NHO Geneo. Dermed må LMI finne ny toppsjef.

Publisert

Det melder NHO Geneo i en pressemelding. Karita Bekkemellem har siden april vært konstituert administrerende direktør i NHO Geneo, som hun nå altså skal være permanent leder for.

Hun har de siste 13 årene vært administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI). Før det var hun blant annet statsråd i to omganger for Arbeiderpartiet, mens Jens Stoltenberg var statsminister.

Som konsekvens av at Bekkemellem bytter jobb, er LMI nå på utkikk etter en ny administrerende direktør.

– Kinderegg

Til Dagens Medisin sier Bekkemellem at jobben i LMI ga henne et kinderegg av muligheter, innen det å få bygge nye næringer og arbeidsplasser, men også innen det å ta samfunnsansvar og å bidra til fellesskapet. Det er muligheter hun ser som toppsjef i NHO Geneo også.

– Jeg gleder meg og er skikkelig motivert. Det er et historisk grep Almlid (NHO-toppsjef red.anm.) tar nå, for det har aldri skjedd før at NHO-systemet har organisert en egen landsforening på denne måten, sier hun.

De litt over tusen medlemsbedriftene har tidligere vært organisert i ulike landsorganisasjoner, men er nå samlet under én paraply.

– Det spisser veldig det vi skal jobbe med og levere løsninger for, opp mot det offentlige. Vi ser at det er store utfordringer med det regjeringa gjør, med avtaler med SV og Rødt. Det er derfor en tøff politisk jobb vi har foran oss, og jeg gleder meg til å vise hva medlemmene våre leverer på, sier hun.

– Det må tilrettelegges

Bekkemellem mener at den største utfordringa hun nå skal jobbe med, er å få regjeringen til å se helheten av helsenæringa i Norge.

– Det må tilrettelegges for innovasjon av både produkter og tjenester som skal ut til befolkninga vår. Angrepene som har kommet gjennom nullprofittutvalget, er alvorlige for aktørene som brenner for å bedre velferdssystemet i Norge, mener hun.

I budsjettforhandlingene i fjor høst, fikk SV gjennomslag for å sette ned et offentlig utvalg for å utrede hvordan «kommersiell drift kan utfases i ulike skattefinansierte velferdstjenester, og legge frem en egen nullprofittmodell for hver slik sektor.».

Bekkemellem legger til at hun håper at ved å bygge NHO Geneo, vil organisasjonen være en konstruktiv partner inn mot myndighetene, for å få til gode løsninger for landet og befolkninga.

Samler bredden

I pressemeldingen står det at NHO Geneo samler bredden i helse- og velferdsnæringen og har rundt 1.050 medlemmer og 18.500 årsverk. Ideen med å forme en ny landsforening i NHO innenfor helse og omsorg startet en god stund tilbake. Bakgrunnen var å vurdere hva som er beste organisering for medlemmene, styrke trepartssamarbeidet og bidra til bedre helsetjenester gjennom samarbeid.

Legemiddelselskaper, medisinskteknisk utstyr, treningskjeder, barnehager, asylmottak, sykehus og klinikker, sykehjem, bedriftshelsetjeneste, barnevernsinstitusjoner, kiropraktorer og brukerstyrt personlig assistanse er eksempler på bransjer og tjenester som inngår i landsforeningen, står det i meldingen.

I pressemeldingen skriver NHO Geneo at behovet for helsetjenester øker, samtidig som sektoren står overfor store omstillinger i tiden som kommer.

- Som et svar på disse problemstillingene har vi opprettet NHO Geneo som en ny landsforening for helse-, velferds og oppvekstbedrifter som samler bredden i helsenæringens verdikjede og velferdsbedrifter, forklarer administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, ifølge pressemeldingen.

Han er veldig glad for at Karita Bekkemellem har sagt ja til å lede landsforeningen. Det er også styreleder i NHO Geneo, Yngvar Tov Herbjørnssøn. Han er daglig administrerende direktør i Norlandia.

– Fra helse- og legemiddelindustri, til behandling, til et vell av omsorgstjenester, til oppvekst og tidlig innsats i så mange forståelser. Alt dette representerer NHO Geneo som nå endelig har samlet hele verdikjeden. Lykkes NHO Geneos bedrifter, lykkes Norge og vi klarer å ivareta en velferdsstat vi med rette er stolt av. Og motsatt dersom vi ikke lykkes, sier han ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS