Legepresident Anne-Karin Rime er fornøyd med resultatet av forhandlingene med Spekter.  Foto: Vidar Sandnes

Legepresident Anne-Karin Rime er fornøyd med resultatet av forhandlingene med Spekter. 

Foto: Vidar Sandnes

Enighet i lønnsforhandlingene for sykehusene

Spekter og Legeforeningen er blitt enige i de sentrale lønnsforhandlingene for sykehusene.

Publisert

Forhandlingene startet 18. mai og omfatter Legeforeningens medlemmer som jobber i offentlige sykehus, Lovisenberg Diakonale Sykehus og Martina Hansens Hospital.

Natt til Kristi Himmelfartsdag oppnådde partene enighet, etter 17 timers sammenhengende forhandlinger.

– Spekter er fornøyd med å ha kommet til enighet med Legeforeningen i de sentrale forhandlingene i lønnsoppgjøret for sykehuslegene, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i en pressemelding.

Ti timers hviletid

President Anne-Karin Rime i Legeforeningen betegner forhandlingene som «krevende, men konstruktive». 

– Vi har diskutert mange tema av betydning for våre medlemmer, og har oppnådd en enighet vi er tilfreds med, uttaler Rime til foreningens nettsider.

Ifølge Legeforeningen er det nå oppnådd enighet om et mer forutsigbart system for lønnsinnplassering for leger i spesialisering (LIS).

Foreningen har også fått gjennomslag for et krav om to timers utvidelse av hviletid mellom to aktive arbeidsperioder. Hviletiden vil med dette være på 10 timer.

Utover dette har partene blant annet blitt enige om å jobbe med retningslinjer for forsvarlighets – og risikovurderinger knyttet til legers arbeidsplaner og at det lokalt skal utføres en gjennomgang av lønn, med sikte på å «avdekke utilsiktede lønnsforskjeller basert på kjønn eller andre diskrimineringsgrunnlag».

Det skal nå forhandles lokalt i det enkelte sykehus. Disse forhandlingene skal gjennomføres innen 17. juni.

Powered by Labrador CMS