Christer Mjåset, leder i Yngre legers forening, sier den nye portalen vil hjelpe de ferske legene å vurdere sykehusene ut fra hvor gode de blant annet er til å veilede. Foto: Silje Robinson

Nå måles sykehusene på hvor gode de er i opplæringen av LIS1-legene

Nå får sykehusene karakter på blant annet hvor god veiledning de gir ferske leger.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det er Legeforeningen som står bak portalen, der informasjon om sykehus som tilbyr LIS1-stillinger, tidligere kalt turnustjeneste, er samlet og søkbar.
Alle sykehusene er scoret på veiledning, supervisjon, arbeidsmiljø og arbeidsbelastning av turnusleger og LIS1 fra de tre siste årene. Sammen gis sykehusene en totalscore på mellom 1 til 7.
Les også: Sykehuset på Tynset er favoritten
– Får kunnskap om kvaliteten på sykehusene
– Dette har medisinstudentene etterlyst lenge, og vi er veldig glade for endelig å ha dette tilbudet på plass. Planen er nå at alle LIS1-kull skal score sin avdeling etter endt tjeneste fremover slik at man får et bredere inntrykk av hva sykehusene kan tilby og hvordan det er å jobbe der, forteller Christer Mjåset, leder i Yngre legers forening, til Dagens Medisin.

– Dette vil gjøre det enklere for LIS1-søkere å finne riktig sykehus, samtidig som vi får mer kunnskap om kvaliteten på tjenesten på de ulike sykehusene. Tanken er at LIS1 i kommunehelsetjenesten også skal bli med i portalen, men dette er mer omfattende og vil komme senere, sier Mjåset.

Her LIS-portalen

Powered by Labrador CMS