UENIGE: Lill Sverredatter Larsen leder Norsk sykepleierforbund som nå har sagt nei til resultatet fra forhandlingene med KS. Her er hun avbildet i forbindelse med presentasjonen av statsbudsjettet for 2021. 

Foto: Lars Brock Nilsen

Sykepleierne sier nei til KS-oppgjør

Norsk sykepleierforbund sier nei til resultatet etter forhandlingene med KS. En eventuell streik kan først starte første uken i november. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Det er Norsk sykepleierforbund styre som i dag har stemt ned resultatet fra årets forhandlinger med KS. Resultatet fra forhandlingene har vært oppe til avstemning i foreningen og 95 prosent av medlemmene stemte nei. 

– Selv om avstemningen ikke var bindende for forbundsstyret var rådet entydig. Prosess videre nå er først mekling, og om det ikke blir enighet der er neste steg streik, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i en pressemelding. 

Lederen viser i pressemeldingen til sykepleiermangel et bakteppe for uenigheten.

– Dette tariffoppgjøret klarer ikke å løse alt, men vi vet at arbeidsgiver ser samme problem som oss med tanke på mangel på livsnødvendig kompetanse. Ansvarlighet i et tariffoppgjør er derfor å fremvise tydelige tiltak for å rekruttere, mobilisere og beholde sykepleiere i kommunens helsetjeneste.

Saken skal til mekling. Første mulige streiketidspunkt for sykepleierne i kommunene er første uke i november.

Legeforeningen har ikke kommet til enighet med KS i årets forhandlinger og planlegger streik fra førstkommende mandag

Powered by Labrador CMS