Antall innleggelser er lavt, men økende, og det har vært en økning i nivåene av koronavirus i avløpsvann.

FHI: Koronaepidemien er økende

Antall koronainnleggelser har mer enn doblet seg de siste fem ukene, og koronasmitten øker, ifølge Folkehelseinstituttets (FHI) ukerapport.

Publisert Sist oppdatert

– Covid-19-epidemien er økende, etter en periode med stabil forekomst. Overvåkingen av virus i avløpsvann har vist betydelig økning gjennom februar og mars, skriver FHI.

Antall nye intensivinnleggelser og koronarelaterte dødsfall er stabilt lavt. I uke 12 er det foreløpig rapportert om 98 nye sykehusinnleggelser med korona som hovedårsak, mens det var to nye innleggelser på intensivavdeling.

Det er en svak oppgang i influensaepidemien.

Forekomsten av luftveisinfeksjoner i befolkningen er svakt økende, men normalt for årstiden. Antall innleggelser med luftveisinfeksjon er stabile.

– Påskeferien kan bremse smitteutvikling de kommende ukene, men den videre utviklingen av epidemiene er usikker, skriver de videre.

Det er nå flere innleggelser med korona enn med influensa.

– Vi regner med en vårbølge nå og kanskje et par bølger til i løpet av året, men disse vil neppe bli så store som bølgene i 2022, sier fagdirektør i FHI Preben Aavitsland til VG.

Over flere uker har det vært en økning i nivåene av koronavirus i avløpsvann. Det kan se ut til at dette har vært tidlige tegn på en ny bølge, ifølge FHI.

Det er ingen tegn til at viruset vil gi mer alvorlig sykdom.

Powered by Labrador CMS