Direktør går på dagen

Direktør Astrid J. Eidsvik i Helse Møre og Romsdal sier opp sin stilling med umiddelbar virkning.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Eidsvik sier hun trekker seg fordi hun ikke opplever at hun har tillit i spørsmålet om hvor det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal skal ligge.
- Jeg opplever nå i sluttfasen av arbeidet at Helse Midt-Norge har grepet inn i prosessen lokalt før min innstilling til styret er klar. Dette tolker jeg slik at Helse Midt-Norge ikke stoler på min dømmekraft i innspurten av dette krevende arbeidet, sier Astrid Eidsvik, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, i en pressemelding.

Eidsvik har siden 2011 ledet arbeidet med å slå sammen Helse Nordmøre og Helse Sunnmøre. Hun skulle etter planen overlevere sin innstilling i spørsmålet om hvor det nye sykehuset skal ligge, til Helse Midt-Norge neste uke.

Mener Høie står bak
Ordfører Per Kristian Øyen (Ap) i Kristiansund mener det er helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) som står bak helseforetakets håndtering av saken.

- I og med at det er Helse Midt-Norge som har reagert ovenfor Astrid Eidsvik, og de kun tjener statsråden, betyr det at han har grepet inn, sier han til NRK.

Det benekter statsråden.
- Det er ikke korrekt. Jeg har ikke grepet inn og instruert Helse Midt-Norge i denne saken, sier Høie til NTB.
Høyt konfliktnivå
Astrid Eidsvik er tredje helsetoppen som går på under to måneder. I midten av oktober trakk styreleder i Helse Midt-Norge, Marthe Styve Holte, fordi hun følte seg detaljstyrt av helseministeren. Direktøren, Michael Andersen, sa han følte han ikke hadde tillit i virksomheten.

Powered by Labrador CMS