LAVERE AVGIFT FOR LETTBRUS: I det nye forslaget fra regjeringen, her ved helse- og omsorgsminister Bent Høie, legges det opp at det skal betales en lavere avgift jo mer kunstig søtningsstoff drikken inneholder.

Foto: Vidar Sandnes

Regjeringen foreslår kutt i sukkeravgift på lettbrus

Regjeringen vil ha et avgiftskutt for lettbrus og legger opp til å redusere avgiften på drikke med kun kunstig søtningsstoff med 30 prosent fra 1. juli til neste år. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Forslaget inngår i revidert statsbudsjett, skriver E24. Revidert statsbudsjett legges frem onsdag denne uken. 

Til E24 sier helse- og omsorgsminister Bent Høie at regjeringen vil foreslå å senke sukkeravgiften på lettbrus. Sukkeravgiften har så langt både vært gjeldende for produkter som inneholder sukker, og produkter som inneholder kunstig søtningsstoff. På spørsmål om hvorfor endringen kommer nå, svarer Høie: 

– Vi har hatt en offentlig utredning, og har fått en løsning nå som både gjør det billigere å produsere sukkerfritt, men også et incentiv for næringsmiddelindustrien til å lage produkter med mindre sukker.

I forslaget legges det opp at det skal betales en lavere avgift jo mer kunstig søtningsstoff drikken inneholder. For en drikk med kun kunstig søtningsstoff innebærer dette et kutt i avgiften på 30 prosent fra 1. juli til neste år. 

Powered by Labrador CMS