KLAR TIL FORHANDLING: Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund er klar til å forhandle om norsk krisepakke til intensivpersonell. 

Foto: NSF

Sykepleierforbundet er klar til å forhandle om krisepakke

- Vi trenger alle bidrag som kan mobilisere arbeidskraft hos sykepleiere nå, sier forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund. 

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

I Sverige får intensivansatte dobbel lønn og forlenget arbeidstid for å sikre nok helsepersonell ved intensivavdelingene.

Det er for å sikre nok helsepersonell ved intensivavdelingene at Region Stockholm nå aktiverer den såkalte kriseavtalen innen intensivvirksomheten. 

Åpner for norsk krisepakke
Lill Sverresdatter Larsen, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund har registrert at svenskene bruker økonomisk uttelling for å mobilisere arbeidskraft og tror norske myndigheter og arbeidsgivere vil se det samme.

- Vi trenger alle bidrag som kan mobilisere arbeidskraft hos sykepleiere nå og vi har allerede sagt at vi er klare til å sette oss til forhandlingsbordet, sier Larsen til Dagens Medisin. 

Ikke alt er overførbart
Hun understreker at man må ta utgangspunkt i situasjonen i Norge og den norske modellen.

- Alt er ikke uten videre overførbart. Det er viktig å huske på at den svenske avtalen innebærer en utvidelse av den alminnelige arbeidstiden. Dette må i så fall sees opp mot de overtidstavtalene som er inngått og avtalen om unntak fra arbeidstidsbestemmelsene som innebærer at arbeidsgiver blant annet kan pålegge ansatte å arbeide inntil 12,5 timers vakter.

Powered by Labrador CMS