LOVFORSLAG: Under president Vladimir Putins styre har russiske parlamentarikere i økende grad gått imot og slått ned på det de omtaler som «ikke-tradisjonell» livsstil de hevder fremmes av Vesten.

Russland kan forby kjønnsbekreftende kirurgi

I Russland er det lagt fram et lovforslag om forbud mot kjønnsbekreftende kirurgi, ifølge det statlige nyhetsbyrået Tass.

Publisert Sist oppdatert

I henhold til forslaget vil det bli forbudt for helsearbeidere «å utføre medisinske inngrep som har til hensikt å endre en persons kjønn», skriver Tass.

Det skal gjøres unntak for kirurgisk behandling av misdannelser i kjønnsorganene hos barn. Det er ikke umiddelbart klart hva som omfattes av unntaket, men inngrep etter denne bestemmelsen må godkjennes av en medisinsk kommisjon ved en føderal helseinstitusjon.

Under president Vladimir Putins styre har russiske parlamentarikere i økende grad gått imot og slått ned på det de omtaler som «ikke-tradisjonell» livsstil de hevder fremmes av Vesten. I fjor vedtok nasjonalforsamlingen en lov som kritikere sier i praksis forbyr representasjon av lhbt-personer i mediene og i offentligheten.

Powered by Labrador CMS