Administrerende direktør Stig A. Slørdahl i Helse Midt-Norge ber om en grundig gjennomgang av Helseplattformen.
Administrerende direktør Stig A. Slørdahl i Helse Midt-Norge ber om en grundig gjennomgang av Helseplattformen.

Styret i Helse Midt ber om systemrevisjon - vil ikke ha flere Helseplattform-overraskelser

– Det er svært beklagelig at vi gang på gang har fått negative overraskelser. Slik kan vi ikke ha det, sier administrerende direktør i Helse Midt Stig A. Slørdahl.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Helse Midt-Norge RHF ber om at styret for Helseplattformen AS gjennomfører en systemrevisjon umiddelbart, om nødvendig med ekstern bistand.

Det skriver Helse Midt-Norge i en pressemelding.

–Det er svært beklagelig at vi gang på gang har fått negative overraskelser. Slik kan vi ikke ha det. Vi må være sikre på at alt nå kommer på bordet, sier administrerende direktør Stig A. Slørdahl i Helse Midt-Norge RHF.

En systemrevisjon er en grundig gjennomgang av hvordan systemet fungerer, hvordan det styres og at det er i tråd med de krav som er satt.

Styret skriver i pressemeldingen at det har en klar forventning om at det nå gjøres en bred gjennomgang og at omfang og metode avklares gjennom eierdialogen.

Helseplattform-leder har gått av

Torsdag gikk Torbjørg Vanvik av som administrerende direktør for den omstridte Helseplattformen.

Styreleder Helge Garåsen sier til Dagens Medisin at Vanviks beslutning er tatt etter det han kaller ordinære personalsamtaler mellom direktøren og daglig leder.

– Hun har stått i et stort arbeidspress over lang tid, og hun begynte å kjenne det på kroppen, slik at det er nok behov nå for å få inn friske krefter, sier Garåsen.

Onsdag kveld holdt styret i Helseplattformen et ekstraordinært styremøte etter at det ble kjent at over 16.000 elektroniske brev sendt fra St. Olavs hospital gjennom Helseplattformen ikke har kommet fram.

Helsetilsynet konkluderte i en rapport i februar med at Helseplattformen har ført til økt risiko for pasienter.

Powered by Labrador CMS