VIL KUTTE: Cathrine Lofthus mener at protonsenteret i Oslo bør nedskaleres til to behandlingsrom, istedenfor tre. Foto: Vidar Sandnes

Helse Sør-Øst-direktøren vil ta ned størrelsen på protonsenter

Administrerende direktør Cathrine Lofthus i Helse Sør-Øst går inn for at det nye protonsenteret ved Radiumhospitalet skal ha to behandlingsrom, istedenfor tre som først planlagt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

ULLEVÅL (Dagens Medisin): Etter lengre tids debatt om planene om å opprette to protonterapisentre i Norge, gikk administrerende direktør Cathrine Lofthus nylig ut og ba om ny vurdering av kapasiteten ved protonsenteret i Helse Sør-Øst.

I dag orienterte Lofthus sitt styre om den ferske vurderingen som er gjort av Oslo universitetssykehus.

– Jeg kommer til å anbefale styret å gå ned på kapasitet i Oslo, sier Cathrine Lofthus til Dagens Medisin.

Anbefaler to rom

I desember i fjor godkjente Helse Sør-Øst skisseprosjektet for etablering av protonsenter ved Radiumhospitalet, med en løsning med tre behandlingsrom for klinisk bruk og ett forskningsrom. Lofthus oppgir at OUS nå anbefaler å fjerne et av de planlagte behandlingsrommene, slik at det blir to rom til behandling og ett til forskning.

– Det er gjort vurderinger av Oslo universitetssykehus som tilsier at vi vil kunne dekke behovet vi forventer fremover med noe mindre kapasitet, kommenterer Lofthus.

Skal opp i ekstraordinært møte

Saken skal opp som egen styresak i et ekstraordinært styremøte i slutten av måneden. 

– Det er til syvende og sist styret som fatter beslutningen. Det er de som har godkjent planene som ligger der nå, og derfor må saken tilbake til styret, sier Lofthus.

Powered by Labrador CMS