Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

GODKJENNER PROTONSENTER-SKISSE: Styret i Helse Sør-Øst går videre med planen om et protonsenter. På bildet: Administrerende direktør Cathrine Lofthus og styreleder Svein Gjedrem.

GODKJENNER PROTONSENTER-SKISSE: Styret i Helse Sør-Øst går videre med planen om et protonsenter. På bildet: Administrerende direktør Cathrine Lofthus og styreleder Svein Gjedrem. Foto: Arkivfoto/Vidar Sandnes

Helse Sør-Øst: Går videre med protonsenter til 1,8 milliarder

Torsdag vedtok styret i Helse Sør-Øst å godkjenne et skisseprosjekt for etablering av protonsenter på Radiumhospitalet, OUS.

Annons:

Styret ber om at skisseprosjektet legges til grunn for det videre arbeidet. Prosjektet ved OUS har en kostnadsramme på 1,841 milliarder kroner.

– Dette er et viktig skritt i arbeidet med å gi en stadig bedre tilpasset behandling for kreftpasienter fra hele landet, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF Cathrine Lofthus i en pressemelding.

Protonsenteret skal integreres med nytt klinikkbygg og øvrig bygningsmasse, og det skal etablert funksjonelle løsninger. Disse skal tilrettelegge for god og effektiv drift, samt forskning som vil styrke Radiumhospitalets sentrale plass i kreftbehandlingen, heter det fra Helse Sør-Øst.

Det er tidligere lagt til grunn at prosjektet skal gjennomføres innenfor en kostnadsramme på 1,841 milliarder kroner. Skisseprosjektets kalkyle og en tilhørende økonomisk usikkerhetsanalyse viser at dette er mulig, men det er behov for å bearbeide prosjektkostnadene og redusere risiko.

For å sikre fremdrift vil det i første omgang bli kunngjort en konkurranse om prosjekteringsoppdrag for å starte arbeidet med et samlet forprosjekt for nytt klinikkbygg og protonsenter ved Radiumhospitalet. Dette vil finne sted tidlig i 2019, slik at forprosjekt kan behandles av styret i Helse Sør-Øst RHF som planlagt høsten 2019.

Det vil videre bli kontrahert egen entreprise for riving og klargjøring av tomt. Denne vil gjennomføres våren 2019.

Kommentarer

 • V.K 13.12.2018 16.19.30

  Også skal Gjerdrem til Bergen den 19.12 som styreleder i Helse Bergen og avgjøre der. Snakk om og ha to hatter Høie du har murt deg inn med samme styrelder i to foretak

 • Lege 13.12.2018 19.17.08

  Høie har ingenting han skal ha sagt. Dette, som andre prioriteringer i spesialisthelsetjenesten, avgjøres av de fire RHF direktører.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!