AVVIKLES: Eldreombudet får 1 million kroner mindre i år med sikte på avvikling neste år i helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2022. Foto: DM Arkiv / Vidar Sandnes

Foto:

Her er endringene regjeringen foreslår i helsebudsjettet for 2022

Torsdag la regjeringen frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2022. Se listen over kutt og økte bevilgninger.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Som Dagens Medisin skrev onsdag, foreslår regjeringen å kompensere sykehusene med 700 millioner kroner for bortfall av aktivitetsbaserte inntekter under pandemien.

Regjeringen foreslår også redusere bevilgningen til Eldreombudet med 1 million kroner, for så å avvikle ombudet i 2023.

Også Direktoratet for e-helse skal få mindre penger, med kutt på 5 millioner til myndighetsoppgaver.

Mens 20 millioner ekstra skal gå til Folkehelseinstituttets covid-19-overvåkning.

Se hele listen under:

Covid-19-pandemien – overvåkning

Regjeringen forslår å bevilge 20 millioner kroner til Folkehelseinstituttets arbeid med overvåkning som en del av beredskapen for å kunne oppdage og håndtere eventuelle endringer i covid-19 pandemien.

Direktoratet for e-helse

Regjeringen foreslår å redusere bevilgningen med 5 millioner kroner knyttet til myndighetsoppgaver i Direktoratet for e-helse.

Eldreombudet – avvikling

Regjeringen foreslår å redusere bevilgningen til Eldreombudet med 1 million kroner med sikte på å avvikle Eldreombudet i 2023.

Folkeregister

Regjeringen foreslår å redusere bevilgningen til modernisert folkeregister i helse- og omsorgssektoren med 34 millioner kroner i 2022 som følge av endrede forutsetninger for gjennomføring av tiltaket.

Helseanalyseplattformen

Regjeringen foreslår å bevilge 11 millioner kroner til utredning av alternative løsninger for dataplattform og analysetjenester for helseanalyseplattformen.

Koronavaksinasjonsprogrammet

Regjeringen foreslår å bevilge 10 millioner kroner til Folkehelseinstituttets oppgaver i koronavaksinasjonsprogrammet, herunder drift, logistikk og distribusjon.

Landingsplasser for nye redningshelikoptre

Regjeringen foreslår å bevilge 38,2 millioner kroner til tilpasning av landingsplasser for de nye redningshelikoptrene ved Sykehuset Namsos og Hammerfest sykehus i 2022 og 135,6 millioner kroner i 2023.

Nasjonale e-helseløsninger i de regionale helseforetakene

Regjeringen foreslår å øke basisbevilgningene til de fire regionale helseforetakene med 14,1 millioner kroner for å dekke en tredjedel av veksten i kostnadene til forvaltning og drift av nasjonale e-helseløsninger i 2022.

Nasjonale e-helseløsninger i kommunene

Regjeringen foreslår å øke rammetilskuddet til kommuner med 8 millioner kroner for å dekke en tredjedel av veksten i kostnadene til forvaltning og drift av nasjonale e-helseløsninger i 2022.

Pasient- og brukerombudene

Regjeringen foreslår å bevilge 3 millioner kroner til pasient- og brukerombudene for å beholde dagens årsverk og styrke de mest sårbare kontorene.

Psykisk helse – ABC for god psykisk helse

Regjeringen foreslår 1 million kroner til Trøndelag fylkeskommune for å gjennomføre piloten «ABC for god psykisk helse – en folkehelsekampanje».

Sykehus – kompensasjon for reduserte aktivitetsbaserte inntekter

Regjeringen foreslår å kompensere sykehusene med 700 millioner kroner for bortfall av aktivitetsbaserte inntekter i ordningen med innsatsstyrt finansiering.

Vaksiner

Regjeringen foreslår å bevilge 13,2 millioner kroner til innkjøp av vaksiner, i hovedsak knyttet til vaksiner til flyktninger fra Ukraina og delvis subsidiering av vaksinen Fluenz, en nesesprayvaksine som tilbys de yngste i risikogruppene i influensavaksinasjonsprogrammet.

Powered by Labrador CMS