FÅR STØTTE: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) opplever at hun får støtte i forbindelse med saken om tekstlikheter i masteroppgaven sin

Kjerkol om mediestormen: – Jeg har mange gode folk rundt meg

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) opplever støtte og føler seg godt ivaretatt i mediestormen rundt tekstlikheter i masteroppgaven hennes.

Publisert Sist oppdatert

Det sier hun i et intervju med Bladet mandag kveld.

– Jeg har mange gode folk rundt meg. Alle som har stått i denne typen mediestormer, vet hvor vanskelig det er. Noen definerer raskt en fortelling og så jages tempoet voldsomt opp fordi alle mediene vil ha sitt. Det er viktig å puste med magen når beskyldningene hagler, sier helseministeren i intervjuet. 

Statsråden har de siste dagen vært i hardt vær, etter at det lørdag ble kjent at det var flere tekstlikheter mellom Kjerkol og en medstudents masteroppgave fra 2021 og tidligere oppgaver.

På en pressekonferanse mandag kveld understreket statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at han fortsatt har tillit til Kjerkol.

Nord universitet har varslet at de vil gjennomgå oppgaven på nytt. Kjerkol sier hun ikke har noen formening om hvor trygg hun er på at universitetet vil godkjenne oppgaven. Mandag ble det også kjent at behandlingen av oppgaven vil bli unntatt offentlighet. 

– Jeg står inne for den oppgaven jeg har levert og vet godt hvor den er sterk, og hvor den har svakheter, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS