IKKE ENIG: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol kaller påstander om at hun har funnet opp informanter for «absurde». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Kjerkol kaller plagieringspåstander absurde

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) bruker tøffe ord om påstandene om at hun har funnet opp informanter i masteroppgaven sin.

Publisert Sist oppdatert

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) bruker tøffe ord om påstandene om at hun har funnet opp informanter i masteroppgaven sin.

– Det har vært absurd å forholde seg til påstander om informanter som ikke finnes, sier Kjerkol til Dagbladet.

I helgen kom det fram at Kjerkols masteroppgave fra 2021 har flere tekstlikheter med andre akademiske oppgaver. Selv har helseministeren sagt at hun ikke har kopiert, men søndag kveld svarte hun at en redigeringsfeil gjorde at noen formuleringer ble stående igjen.

En av de sterkeste påstandene har vært at hun og medstudenten ikke har intervjuet de fire informantene hun mener å ha brukt, noe blant annet VG har omtalt.

Førsteamanuensis Thomas Laudal ved Universitetet i Stavanger har lest masteroppgaven og gått ut med støtte til Kjerkol, ettersom han mener det ikke kvalifiserer som alvorlig plagiat.

– Jeg er glad for at noen faktisk leser hele oppgaven på 121 sider. Jeg står inne for oppgaven vår, og det er godt å se at dataanalysen vår oppfattes som solid og godt forklart, sier Kjerkol.

Til Adresseavisen sier Laudal at det til sammen dreier seg om «rundt 1 prosent plagiat», og at det ikke ville hatt noen innvirkning om han skulle gitt karakter som sensor.

– Kjerkols oppgave er god og handler om en problemstilling som står på egne bein og står trygt på egne data. Det er helt åpenbart etter å lest oppgaven. Likeledes er det åpenbart at to setninger om informanter er kopiert, men de tar ikke vekk noe fra slutningene og resultatene som hun har fått fram i oppgaven, sier han.

Laudal har vært engasjert i Arbeiderpartiet i Stavanger og sto på partiets liste i kommunen i 2007 og 2011.

Powered by Labrador CMS