NY JOBB: Ingvill Kvernmo kommer fra stillingen som kommunedirektør i Orkland kommune.

Foto: Orkland kommune

Ingvill Kvernmo blir eierdirektør i Helse Midt-Norge

Helse Midt-Norges nye eierdirektør overtar jobben etter sin far.

Publisert

Ingvill Kvernmo starter 1. mars i jobben som direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge, melder det regionale helseforetaket (RHF-et) i en pressemelding tirsdag.

Jobben som eierdirektør innebærer ifølge pressemeldingen å ha ansvar for å forvalte eierskapet til helseforetak og andre selskaper der RHF-et har en eierandel.

Kvernmo har en mastergrad i samfunnsøkonomi, med tilleggsfag innen administrasjon, ledelse og styrearbeid. Hun er i dag kommunedirektør i Orkland.

– Jeg synes dette virker som en spennende jobb. Helseforetakene og sykehusene står overfor store utfordringer. Jeg gleder meg til å bruke det jeg kan på å løse framtidas utfordringer i helsevesenet, uttaler Kvernmo.

I Orkland kommune har Kvernmo blant annet ledet en sammenslåingsprosess som har ført til at fire kommuner er blitt til én enhet.

Som far, så datter

Den ferske eierdirektøren overtar jobben etter sin far, Nils Kvernmo, som har lang erfaring som helseleder, også som administrerende direktør for St. Olavs hospital. Han har også vært rådmann i Orkdal kommune. 

– Det er litt spesielt at jeg får jobben etter ham, og det var noe av det jeg måtte tenke gjennom da jeg takket ja til jobben. Det kommer til å gå greit, sier hun.

Administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Stig A. Slørdahl, er fornøyd med ansettelsen.

– Vi er veldig glad for å ha sikret oss en veldig kompetent leder og direktør for eierstyring. Hun blir et verdifullt tilskudd til organisasjonen vår.

Powered by Labrador CMS