STORT BEHOV: – Vi vet at det er et sterkt økende behov for medisinsk utstyr i krigsområdet, sier konstituert fagdirektør Henrik A Sandbu.

Foto: Helse Midt-Norge

Helse Midt-Norge sender ambulanser til Ukraina

Helse Midt-Norge donerer fire ambulanser til Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Ambulansene har vært stasjonert i Ålesund og skal være på vei til Ukraina allerede torsdag.

– Vi vet at det er et sterkt økende behov for medisinsk utstyr i krigsområdet.  Ambulansene vil bli en del av hjelpen som trengs inne i krigsherjede landet Ukraina og vi er glad for at de vil komme til stor nytte, sier konstituert fagdirektør Henrik A Sandbu i Helse Midt-Norge i en pressemelding.

Sponset av næringslivet
Flere frivillige organisasjoner har samarbeidet med lokalt næringsliv og fått sponset diesel, vedlikehold, service og dekk.

– Ambulansetjensten har naturligvis ikke budsjett for humanitær bistand. Vi er helt avhengige av det gode samarbeidet med lokalt næringsliv og arbeidet de frivillige har gjort for å kunne gi fra seg bilene i teknisk god stand. Fire biler er ikke all verden, men vi oppfordrer flere helseforetak om å gjøre tilsvarende, sier Jon Ola Wattø, avdelingssjef for Fellesfunksjonen i Midt-Norge.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) vil ha ansvaret for transport og overleveringen av ambulansene på et mottakssenter i Polen.

Powered by Labrador CMS