GAZA: Bilde fra Gazastripen tatt mandag 1. april, i nærheten av Shifa sykehuset.

WHO: Shifa-sykehuset kan ikke lenger fungere på noen som helst måte

Verdens helseorganisasjon (WHO) fastslår at Shifa-sykehuset er fullstendig ødelagt og ikke lenger kan fungere som sykehus på noe vis.

Publisert Sist oppdatert

– Å ødelegge Shifa-sykehuset er som å rive hjertet ut av Gazas helsevesen, sier WHOs talsperson Margaret Harris i en uttalelse tirsdag.

Israelske styrker sprengte i påskehelgen sykehusets hovedbygninger. Hele området som tidligere ble brukt til å behandle pasienter, ligger nå fullstendig i grus.

– Det var stedet der folk dro for å få den type behandling som et godt helsevesen gir, som alle vi i våre samfunn forventer å få hvis vi skulle ha behov for det, sier Harris.

Shifa-sykehuset ligger nord på Gazastripen og var det største i den palestinske enklaven. Det utførte kompliserte operasjoner og behandlinger.

Kan sammenlignes med å ødelegge Rikshospitalet

Den norske kirurgen Erik Fosse har uttalt til NRK at ødeleggelsen av sykehuset kan sammenlignes med det å ødelegge Rikshospitalet og Ullevål sykehus.

Han har selv jobbet som lege ved Shifa-sykehuset.

Sykehuset ble sprengt etter en to uker lang militæroperasjon utført av israelske spesialstyrker i og ved sykehuset. Mange mennesker er drept og såret, i tillegg til at hundrevis av palestinere er pågrepet.

Ifølge palestinske helsemyndigheter er det funnet «dusinvis av lik, flere av dem i oppløsning» på sykehuset. USA, Israels viktigste støttespiller, er blant dem som har uttrykt bekymring for meldingene.

Powered by Labrador CMS