Frykter fysioterapikonkurser

Norsk Fysioterapiforbund frykter at fysioterapeuter vil gå konkurs som følge av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2009.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Mari Rian Hanger

Forbundsleder Eilin Ekeland i Norsk Fysioterapiforbund frykter at fysioterapitilbudet vil svekkes med det nye forslaget.

- Vi er virkelig bekymret for at et allerede underdimensjonert fysioterapitilbud vil bli enda dårligere, sier hun.
Årsaken er at regjeringen foreslår å forandre fysioterapeutenes inntektssystem. Dette skal gjøres ved å redusere kronebeløpet på behandlingstakstene, og samtidig oppfordre kommunene til å dekke fysioterapeutenes inntektstap.

Små driftsavtaler
Ekeland mener dette ville ha vært uproblematisk dersom alle fysioterapeuter hadde 100 prosent driftstilskudd og kommunenes finanser var like solide som statens.
- I en årrekke har kommunene splittet opp driftstilskuddene for å få mer fysioterapi for pengene, sier Ekeland.
Må avvikle?
Kommunene har inngått avtaler på for eksempel 40 prosent av det sentralt avtalte tilskuddet. Dermed blir fysioterapeutene, ifølge Ekeland, inntektsmessig svært avhengig av de sentralt avtalte behandlingstakstene, som nå altså er foreslått redusert.

- Fysioterapeuter med små driftsavtaler risikerer å måtte avvikle sin tjeneste, sier Eilin Ekeland.

Fraråder vedtak
NFF fraråder på det sterkeste at Stortinget vedtar regjeringens budsjettforslag for fysioterapi slik det nå foreligger. Saken skal opp i komiteen på Stortinget torsdag.

- En tjeneste som skriker etter mer ressurser, med lange ventelister og stor etterspørsel, må bygges opp og ikke ned, sier Ekeland.

Powered by Labrador CMS