SOLID: – Det har blitt en god og solid melding som jeg tror mange vil bli fornøyde med, sier statssekretær Magnus Thue om Helsenæringsmeldingen som er på trappene. Foto: Vidar Sandnes

Lover solid melding om helsenæring

Regjeringen legger frem stortingsmelding om helsenæringen på fredag. – Ikke alle får sine ønsker innfridd, men jeg tror mange vil være tilfreds med innholdet i meldingen, sier statssekretær Magnus Thue (H).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Førstkommende fredag presenteres Norges første stortingsmelding om helsenæringen. Stortingsmeldingen er bestilt av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og helseminister Bent Høie. Høie har blant annet vært på studietur til Canada for å få forslag og ideer til stortingsmeldingen.

- Helsenæringen har et stort potensial til å vokse, både nasjonalt og internasjonalt. Gjennom å tenke nytt kan næringen gi pasientene gode løsninger, samtidig som vi sikrer nye arbeidsplasser. Men skal bedriftene lykkes med dette, må myndighetene legge forholdene til rette for at næringslivet og den offentlige helsetjenesten kan samarbeide tettere. Det er et mål med denne meldingen, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

– Ikke alle får ønskene innfridd

– Det har blitt en god og solid melding som jeg tror mange vil bli fornøyde med, utdyper statssekretær Magnus Thue i Nærings- og fiskeridepartementet til Dagens Medisin.

Det har vært stor interesse knyttet til stortingsmeldingen fra næringens side.

– Ikke alle får sine ønsker innfridd, men jeg tror mange vil være tilfreds med innholdet i meldingen, sier statssekretær Thue.

– Spesiell næring

Han vil ikke gå inn på eventuelle tiltakene som vil foreslås i meldingen, men Thue oppgir at han mener at det pekes på sentrale problemstillinger.

– Vi peker på sentrale problemstillinger som det er viktig å løse for at næringen skal kunne vokse videre, sier Thue.

– Et eksempel er samarbeidet mellom offentlig og privat sektor. Det offentlige sitter på mange sider av bordet. Dette er en spesiell næring, siden det offentlige ofte er den eneste aktøren, samtidig som staten fastsetter lover og regler bransjen må forholde seg til, eier universiteter og høyskoler, og finansierer forskning, sier Thue.

– Da er det viktig at det offentlige systemet trekker i samme retning, for å få ut innovasjonskraften som ligger i privat sektor og som vi trenger for å løse helseutfordringene i årene fremover.

Legges frem på Rikshospitalet

Stortingsmeldingen legges frem på Rikshospitalet fredag ettermiddag. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen presenterer helsenæringsmeldingen. Utover dette kommer statssekretær Maria Jahrmann Bjerke, avdelingsoverlege Erik Fosse ved Intervensjonssenteret, administrerende direktør i Norway Health Tech, Kathrine Myhre, og assisterende generalsekretær i Kreftforeningen, Ole Alexander Opdalshei.

Powered by Labrador CMS