UTBRUDD: FHI, Mattilsynet, Veterinærinstituttet og en rekke kommuneoverleger jobber nå med å finne årsaken til utbruddet. Foto: Lise Åserud / NTB

Nasjonalt utbrudd av salmonellainfeksjon

Folkehelseinstituttet har oppdaget et nasjonalt utbrudd med mage-tarmbakterien Salmonella Napoli.

Publisert

Så langt er det påvist smitte hos sju personer som er bosatt i ulike deler av landet. De smittede personene ble syke fra slutten av august og frem til slutten av september.

Smittekilden er foreløpig ukjent, men bakterien smitter som oftest gjennom matvarer, opplyser FHI.

– Mattilsynet innhenter informasjon fra de syke personene om hva de har spist og hva de har vært i kontakt med. Det kan også bli aktuelt å ta prøver av mat og matemballasje, sier seniorrådgiver Anne Mæland i seksjon biologisk mattrygghet i Mattilsynet.

De vanligste symptomene på salmonellainfeksjon er diaré, hodepine, magesmerter, kvalme og feber.

Mæland anbefaler god kjøkkenhygiene og god håndhygiene for å hindre smitte.

– Et generelt og godt råd er å varmebehandle matvarer. Tilstrekkelig koking eller gjennomsteking dreper bakteriene, sier hun.

Etter et salmonellautbrudd i fjor, ble agurker utpekt som trolig smittekilde. 

Powered by Labrador CMS