NEDSTEMTE OG SØVNLØSE: Aldersgruppen 30-39 år er oftest nedstemt og sover dårligst, ifølge en ny undersøkelse fra Helsedirektoratet. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
NEDSTEMTE OG SØVNLØSE: Aldersgruppen 30-39 år er oftest nedstemt og sover dårligst, ifølge en ny undersøkelse fra Helsedirektoratet. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Trettiårene er tristest

De mellom 30 og 39 år oppgir at de er nedstemte oftere enn de som er eldre. Personer over 60 år sliter sjeldnere med nedstemthet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Personer mellom 30 og 39 år er langt hyppigere nedstemt enn personer som er 40 år eller eldre, ifølge en kartlegging av nordmenns levevaner gjennomført på vegne av Helsedirektoratet.

Undersøkelsen er et ledd i direktoratets nye kampanje «Bare Du» som tidligere er blitt omtalt av Dagens Medisin.

Sover også dårligere
En av fire i aldersgruppen 30-39 år oppgir at de er nedstemt to dager i uken eller oftere. Aldergruppen 60+ oppgir sjeldnest hyppighet av nedstemthet. Kartleggingen viser også at flere menn enn kvinner aldri føler seg nedstemt.

Det er også de yngste i undersøkelsen, som inkluderer 25000 nordmenn over 30 år, som sover dårligst. Personer i trettiårene er de som hyppigst sover dårlig en natt i uken eller oftere. De eldste er de som i minst grad sliter med dårlig søvn. Flere kvinner enn menn sover dårlig.

Les også: Kommentator Anne Hafstad om Bare Du-kampanjen.

Mindre sosialisering blant de eldste
Kvinner er noe hyppigere sosiale enn menn, ifølge undersøkelsen. Ser man på hvem som er sosiale to dager i uken eller oftere, er de eldste like sosiale som de yngre. Det er likevel lavere grad av sosialisering for de som er 60+ om man ser på hvor mange som er sosiale fire dager i uken eller oftere.

Kartleggingen viser også at én av fire ønsker å endre sine vaner når det gjelder sosialisering. Det er de yngste som i størst grad ønsker å endre sine vaner.

Powered by Labrador CMS