SAMHANDLING: Årskontroll på initiativ fra fastlegen, fritak for egenandeler og standardisert samhandling om somatiske problemstillinger mellom psykiater og fastlege, er blant forslagene fra arbeidsgruppen.  Foto: Henriette Isachsen

SAMHANDLING: Årskontroll på initiativ fra fastlegen, fritak for egenandeler og standardisert samhandling om somatiske problemstillinger mellom psykiater og fastlege, er blant forslagene fra arbeidsgruppen. 

Foto: Henriette Isachsen

Foreslår fritak for egenandel og gratis tannhelsetjeneste for psykisk syke

– Vi skal ha en helhetlig helsetjeneste hvor vi hjelper folk både med psykosen, rusbruken og somatikken, det må sitte i ryggmargen hos helsearbeiderne, sier psykiater Rune Andreas Kroken. 

I 2021 vedtok fagstyret i Legeforeningen å nedsette en arbeidsgruppe som skulle se på mulige tiltak for å forbedre diagnostikk, oppfølging og behandling av fysiske sykdommer og risikofaktorer for pasienter i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

10 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS