– Startskuddet for at sykehus legger papirsykmeldingen på hylla

Helgelandssykehuset er første sykehuset som tok i bruk, og sendte digital sykmelding fra et sykehus til Nav. – Det er meningen at alle helseforetakene i Helse Nord skal ta i bruk digital sykmelding, noe som vil bidra til bedre pasientoppfølging og dialog i samme system, uttaler Tom Dahlberg, prosjektleder ved Helgelandssykehuset.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

SYKEMELDING: Slik vil den digitale sykemeldingen se ut fra sykehusets digitale systemer. Illustrasjonsbilde av testdata fra nasjonal testpasient: NAV

Behandlere på sykehuset har fått en mal for å sende sykmelding direkte til Nav. Pasienten vil få varsel fra Nav om at de kan logge inn på nav.no der de finner sykmelding og kan sende den videre, på samme måte som fra fastlege.

– Vi opplever at legene synes at det er mye lettere å skrive sykmelding nå, uttaler Tom Dahlberg, prosjektleder ved Helgelandssykehuset, i en pressemelding.

Andre helseforetak følger etter

Han uttaler at det ikke var nødvendig med spesiell opplæring fordi den digitale løsningen er mye enklere.

– Det er meningen at alle helseforetakene i Helse Nord skal ta i bruk digital sykmelding, noe som vil bidra til bedre pasientoppfølging og dialog i samme system, uttaler Dahlberg.

Nordlandssykehuset er neste helseforetak som etter planen skal gå i gang med digital sykmelding den 9. mai. Deretter skal Finnmarkssykehuset og Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) følge i løpet av høsten 2021.

– Tid spart for alle parter

NAV har forventninger om at flere sykehus følger etter.

– Dette er et startskudd for at flere sykehus legger papirsykmeldingen på hylla. Helgelandssykehuset viser at det går. Den digitale sykmeldingen har stor verdi for pasienten og pasientens arbeidsgiver, som både sparer tid og får glede av alle tjenestene i den digitale sykefraværsoppfølgingen, uttaler Camilla Bårnes Roark, produktansvarlig for den digitale sykmeldingen i Nav.

– Samtidig betyr det tid spart for både sykehusene og Nav, uttaler Bårnes Roark.

Powered by Labrador CMS