PÅ RETT VEI: Stadig flere pasienter kommer til timer de er satt opp til, men fortsatt dukker ikke over 50.000 opp til avtalen, erkjenner Terje Rootwelt.

Foto: Vidar Sandnes

Flere husker timen sin på sykehuset

Nesten 4 prosent av pasientene kom ikke til avtalte timer på sykehus i Helse Sør-Øst i første kvartal. Det er likevel en bedring fra i fjor og året før.

Publisert Sist oppdatert

De første tre månedene i år var det avtalt flere enn 1.460.000 konsultasjoner ved sykehusene i Helse Sør-Øst. På 56.000 av disse møtte ikke pasientene fram.

– Selv om tallet fortsatt er for høyt, ser vi en bedring, sier administrerende direktør Terje Rootwelt i Helse Sør-Øst RHF i en pressemelding.

I første kvartal 2022 var det 4,2 prosent som ikke møtte til avtalt time, i fjor var tallet 4,0 prosent, og i år 3,9 prosent.

– Det kan høres ut som små endringer, men forskjellen på 4,2 prosent og 3,9 prosent utgjør flere enn 4000 pasienter i kvartalet, sier Rootwelt. Når flere møter opp, går mindre tid til spille, noe alle pasienter nyter godt av, understreker direktøren.

Sykehuset Innlandet og Sykehuset i Vestfold har hatt enda bedre utvikling. Her var ikke-møtt-andelen henholdsvis 4,5 prosent og 4,7 prosent første kvartal 2022, mens den hos begge var redusert til 3,6 prosent i år. Ved Sunnaas sykehus er andelen helt nede i 1,4 prosent.

Powered by Labrador CMS