KLAR: Per Angermo gleder seg til å ta fatt på jobben som toppleder for Finnmarkssykehuset.  Foto: Per-Christian Johansen/UNN

KLAR: Per Angermo gleder seg til å ta fatt på jobben som toppleder for Finnmarkssykehuset. 

Foto: Per-Christian Johansen/UNN

Ny «kortreist» sjef for Finnmarkssykehuset

Per Angermo (52) overtar som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset.

Publisert

Dagens Medisin har tidligere omtalt at det store flertallet av helsetoppene i Nord-Norge pendler til landsdelen. Som et svar på kritikken som kom i kjølvannet av mediedekningen valgte styrelederen i Finnmarkssykehuset å gå tydelig ut med et ønske om «kortreiste» søkere da de nylig lyste ut stillingen som administrerende direktør. 

Nå er beslutningen fattet. 

Per Angermo, som starter i jobben i løpet av høsten, kommer fra Tromsø og jobber i dag som avdelingsleder i Medisinsk klinikk ved UNN. Han er godt fornøyd med å benytte merkelappen «kortreist».

– Jeg kjenner Nord-Norge godt. Så gleder meg til å bli bedre kjent med Finnmark, sier Angermo til Dagens Medisin.

 

– Stor gjennomføringskraft

Styreleder Lena Nymo Helli uttaler i en pressemelding at styret er svært fornøyd med at Angermo har takket ja til stillingen. 

- Han er en tydelig og samlende leder, han har stor gjennomføringskraft, er analytisk, og har god innsikt i utfordringene helseforetaket står overfor. Dette vil være svært viktig i den videre prosessen Finnmarkssykehuset er inne i, sier Helli.

Angermo er utdannet sykepleier med videreutdanning i organisasjon og ledelse, offentlig forvaltning, endringsledelse og prosjektledelse. Han har lang ledererfaring og har blant annet vært konstituert klinikkleder ved UNN. Han har også vært region- og områdeleder ved Nasjonalt senter for telemedisin.

 

Vil bygge stein på stein

Den nye direktøren er ydmyk i møte med sin nye jobb. Han legger vekt på at han ønsker å være en synlig leder og at han vil reise ut til alle Finnmarkssykehusets lokasjoner.

– Mitt fokus skal være å være mye rundt og være tilgjengelig.

– Finnmarkssykehuset har lenge hatt utfordringer med rekruttering av fagfolk, og benyttet seg av mye innleid personell. Hva tenker du å gjøre med denne utfordringen?

– Først av alt vil jeg bli kjent med dem som jobber i Finnmarkssykehuset og hvilke utfordringer som ligger der, før jeg kommer med oppskrift. Jeg tenker at vi må sette oss ned og lage en plan. Det finnes mange alternativer, det handler bare om å stake ut en kurs og bestemme hva man skal starte med. Det vil jeg gjøre sammen med de flinke folkene i Finnmarkssykehuset. Vi må bygge stein for stein for å få størst mulig effekt på kortest mulig tid.

Tilsammen 12 personer søkte på stillingen som ble ledig Siri Tau Ursin fikk jobben som direktør ved Nordlandssykehuset

Powered by Labrador CMS