OPPFORDRER: Sara Watle ved FHI sier vaksinasjon kan forhindre smittsom hjernehinnebetennelse, og at det derfor er så viktig at alle får muligheten til å vaksinere seg.

FHI ber ungdom vaksinere seg mot hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet ber ungdom, foreldre og helsepersonell om å være på vakt etter symptomer på hjernehinnebetennelse. De oppfordrer ungdom til å vaksinere seg.

Publisert

I år har fire ungdommer blitt syke av smittsom hjernehinnebetennelse bare i mai. Vanligvis blir én til fem 16–19 åringer syke i løpet av ett helt år, skriver VG.

– Smittsom hjernehinnebetennelse er veldig sjelden, men fryktelig alvorlig. En av ti dør av sykdommen, og opptil en tredel får senskader, sier Sara Viksmoen Watle, overlege ved FHI, til avisen.

Hun sier vaksinasjon kan forhindre smittsom hjernehinnebetennelse, og at det derfor er så viktig at alle får muligheten til å vaksinere seg. Det er ulik praksis mellom kommuner både hvordan de organiserer vaksinering av ungdom og hvor mye de tar for vaksinen.

– FHI mener at ACWY-vaksinen burde være et gratis tilbud til alle unge og har foreslått at vaksinen skal tas inn i barnevaksinasjonsprogrammet, sier Watle.

Powered by Labrador CMS