Slankemedisinen Zepbound fra selskapet Eli Lilly er godkjent til bruk i USA.

Eli Lillys slankemedisin godkjent i USA

Slankemedisinen Zepbound, som av analytikere blir spådd å bli en bestselger, er blitt godkjent til bruk av USAs mat- og legemiddeltilsyn (FDA).

Publisert Sist oppdatert

Det er legemiddelselskapet Eli Lilly som står bak medisinen mot overvekt og fedme med virkestoffet tirzepatid (Zepbound), som allerede finnes på markedet som medisin mot diabetes type 2, men da under navnet Mounjaro.

Zepbound ventes å ta opp konkurransen med Wegovy fra det danske selskapet Novo Nordisk. Den høye etterspørselen etter Wegovy har vært en gullgruve for det danske legemiddelselskapet.

Både Wegovy og nye Zepbound blir gitt med sprøyter. Det blir også Ozempic, som er diabetesversjonen av Wegovy.

Zepbound vil bli gitt til pasienter med fedme eller overvektige pasienter med minst én vektrelatert tilstand, som høyt blodtrykk, diabetes type 2 eller høyt kolesterol.

I en pressemelding skriver Eli Lilly at Zepbound forventes å være tilgjengelig i USA innen utgangen av året, til en listepris som er omtrent 20 prosent lavere enn konkurrenten Novo Nordisks slankemiddel semaglutid (Wegovy). 

26 prosent vektreduksjon

Forrige måned ble resultatene fra fase-3-studien SURMOUNT-3 publisert i tidsskriftet Nature Medicine

Studien evaluerte effekten og sikkerheten til tirzepatid sammenlignet med placebo i 72 uker, etter en 12-ukers intensiv innføringsperiode med livsstilsintervensjoner, som inkluderte en diett med lavt kaloriinnhold, trening og ukentlige veiledningsøkter. 

Studien randomiserte voksne med fedme eller overvekt som hadde minst 5 prosent vektreduksjon ved slutten av den 12 uker lange innkjøringsperioden, til å få enten placebo eller tirzepatid.

Deltakerne i SURMOUNT-3, som først hadde vært gjennom 12 uker med intensiv livsstilsintervensjon, oppnådde ytterligere 21,1 prosent gjennomsnittlig vekttap med tirzepatid. Det totale gjennomsnittlige vekttapet var på 26,6 prosent i løpet av totalt 84 uker fra studiestart, for gruppen som fikk tirzepatid. 

Powered by Labrador CMS