TRYGGE: – Innbyggerne skal være trygge på at de får rask helsehjelp i akutte situasjoner, sier helseminister Ingvild Kjerkol. Foto: Per Corneliussen

Foto:

Regjeringen bevilger 12 millioner ekstra til legevakt

Mange kommuner har søkt om midler fra tilskuddsordningen for legevakt som regjeringen opprettet tidligere i år. Nå plusser regjeringen på 12 millioner kroner til ordningen.

Publisert

Ekstrabevilgningen kommer fordi regjeringen vil sikre en god legevakttjeneste i hele landet, ifølge en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet. 

– Innbyggerne skal være trygge på at de får rask helsehjelp i akutte situasjoner. Regjeringen opprettet derfor tidligere i år et tilskudd på 50 millioner som skal styrke legevakttjenesten og redusere vaktbelastningen i distriktskommuner, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i pressemeldingen.

– Det var mange kommuner som søkte om midler. Vi har derfor bevilget ytterligere 12 millioner til tilskuddsordningen, fortsetter hun. 

Helseministeren viser til at regjeringen også på lengre sikt jobber sammen med Legeforeningen og KS for å se på hvordan legevaktordningen kan gjøres mer bærekraftig. 

Les også: Ekstrapotten fra regjeringen redder ikke sykehusene

Powered by Labrador CMS