REDUKSJON: Med «Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold» skulle inntaket av salt, sukker og mettet fett reduseres i befolkningen, samtidig skulle inntaket av frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter, fisk og sjømat skulle øke. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Fafo: Salt, sukker og fett i maten er redusert i det stille

– Forbrukeren tar egentlig ikke egne valg. Men de produktene de vanligvis kjøper har blitt sunnere, sier Fafo-forsker Anne Hatløy.

Publisert Sist oppdatert

Fafo har evaluert «Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold», som ble inngått mellom helsemyndighetene og matbransjen i 2016.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

Bedriftsabonnement



Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS