REDUKSJON: Med «Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold» skulle inntaket av salt, sukker og mettet fett reduseres i befolkningen, samtidig skulle inntaket av frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter, fisk og sjømat skulle øke. Illustrasjonsfoto: Getty Images
Fafo: Salt, sukker og fett i maten er redusert i det stille
– Forbrukeren tar egentlig ikke egne valg. Men de produktene de vanligvis kjøper har blitt sunnere, sier Fafo-forsker Anne Hatløy.
Denne artikkelen er mer enn to år gammel.
Fafo har evaluert «Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold», som ble inngått mellom helsemyndighetene og matbransjen i 2016.
DM Pluss for helsepersonell
0 kr
Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.
Registrer deg
DM Pluss
49 kr
for de første 30 dagene, deretter 417 kr (eks. MVA) per måned. Ett års bindingstid. Oppsigelse mulig i prøveperiode. Betal via kort og Vipps.
Registrer deg
Bedriftsabonnement
Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.
Les mer