MIDDAGSKOS: Forslagene til nye nasjonale kostråd inneholder flere nye elementer. Tolv råd er redusert til seks råd. Det blir poengtert at man bør kose seg med maten og sette av tid til måltidene. Det skal være enkelt å velge sunt.

66 innspill til kostrådene så langt – alle fra privatpersoner

Helsedirektoratet har så langt fått 66 innspill, tilbakemeldinger og forbedringsforslag til utkastet «Kostråd for god helse og gode liv».

Publisert Sist oppdatert

Helsedirektoratet har lagt ut mottatte høringsinnspill på høringssiden.

Innspillene inkluderer en del som er svært fornøyde, mange forslag om justeringer – og et par uttalelser fra personer som vil ha seg frabedt denne typen rådgiving.

Det hyppigste ankepunktet er fravær av et eget råd om ultraprosessert mat.

Da forslaget til nye nasjonale kostråd ble presentert 22. mars, ønsket Helsedirektoratet både innspill som støtter gjeldende forslag og innspill til endringer. Målet er best mulig nytteverdi for folk flest.

Forslagene til nye nasjonale kostråd inneholder flere nye elementer. Tolv råd er redusert til seks råd, men likevel vil flere av dem som ytrer seg i høringen ha enda færre råd.

Helsedirektoratet har poengtert at man bør kose seg med maten og sette av tid til måltidene. Det skal være enkelt å velge sunt, og flere nevner dette som positivt.

Innkomne høringsinnspill publiseres også 30. april og etter utløp av høringsfristen 20. mai. Vurdering av alle høringsinnspill publiseres i løpet av året.

Powered by Labrador CMS