– Det å få med fastlegene er avgjørende for å realisere visjonen om Helseplattformen, sier viseadministrerende direktør Christer Mjåset. 

Foto: Vidar Sandnes

Utsetter Helseplattformen for fastlegene

– Dette høres ut som en klok avgjørelse, sier leder i Sør-Trøndelag legeforening. 

Publisert

Helseplattformen kommer ikke til å tas i bruk ved fastlegekontorene og legevakten i de kommunene som innfører løsningen i november. 

Det melder Helseplattformen i en nyhetsmelding på egne nettsider.

Det har vært mye kritikk mot Helseplattformen fra Øya legesenter, fastlegekontoret som har testet ut Helseplattformen siden 7. mai, sammen sammen med Legevakten i Trondheim.

Her kan du lese Dagens Medisins saker om Helseplattformen.

Utsetter innføring

Det er nettopp tilbakemeldingene fra fastlegene som er årsaken til at innføringsplanen nå skyves på. 

– Det å få med fastlegene er avgjørende for å realisere visjonen om Helseplattformen, sier viseadministrerende direktør Christer Mjåset.

– Vi har store ambisjoner om å tilby fastlegene en effektiv og brukervennlig løsning. Epic, som er verdens ledende leverandør på området, står sammen med oss i dette arbeidet, sier han videre.

Nå skal det gjennomføres en helhetlig analyse i samarbeid mellom fastlegene, Helseplattformen og Epic, som skal legge grunnlaget for videre utvikling, opplyses det i meldingen.

– En klok avgjørelse

– Dette høres ut som en klok avgjørelse. Jeg er glad for at man gjør sitt ytterste for å gjøre løsningen konkurransedyktig og god. Det sier leder for Sør-Trøndelag legeforening Lindy Jarosch-von Schweder, ifølge nyhetsmeldingen. 

Les også: Helseplattformen skaper trøbbel på legevakta: – Det ser litt mørkt ut, sier lege

Les også: Trondheim kommune: – Vi tar legenes bekymring på alvor

Powered by Labrador CMS