Advarer mot å gå videre med sykehusplaner: – Det fremstår veldig fragmentert

Ansatteorganisasjoner er kritiske til anbefalingen om å gå videre med dagens plan om utvikling av nye sykehus i Oslo.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

RIKSHOSPITALET (Dagens Medisin): Tirsdag skal styret i Oslo universitetssykehus (OUS) ta stilling til hva som skal skje videre med planene om nye sykehus i Oslo. I styrepapirene fremgår det at administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth anbefaler sitt styre å gå videre med forprosjekt for Nye Aker og Nye Rikshospitalet.

Mandag ble det avholdt en pressekonferanse utenfor Rikshospitalet om sykehusplanene, i regi av blant andre aksjongruppen Redd Ullevål sykehus, Oslo legeforening, Fagforbundet OUS og Norsk sykepleierforbund Oslo.

Representanter for ansatteorganisasjoner i sykehuset er imot å gå videre med planene nå. De mener at det fortsatt usikkerhet.

– Vi er bekymret fordi det er så mye som fortsatt er usikkert, sier leder Kristin Hovland i Oslo legeforening til Dagens Medisin.

Klarer ikke å se helheten

Det er laget en rekke enkeltrapporter om tilbudet som medfølger styresaken, blant annet om akuttmedisin og fordeling av oppgaver i sykehusene.

– Det fremstår veldig fragmentert, sier Bjørn Wølstad-Knudsen, som representerer Fagforbundet ved OUS, om rapportene.

– Vi klarer ikke å se et helhetlig sykehus slik som det beskrives i dag. Vi klarer faktisk ikke nå å se for oss hvordan sykehuset vil se ut.

Se hele innslaget med intervju med Kristin Hovland, Bjørn Wølstad-Knudsen og Bård Eirik Ruud i Norsk sykepleierforbund Oslo over.

Powered by Labrador CMS