–  Særlig Høyre og Arbeiderpartiet som er problemet

Stortingsrepresentant Jan Bøhler er kritisk til sitt tidligere partis standpunkt i saken om nye sykehus i Oslo. Nå håper han gamle partikamerater vil tenke seg om på ny.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

REDD DET SOM REDDES KAN: Bjørnar Moxnes (R) og Jan Bøhler (Sp) er begge enige i saken om at Ullevål bør bevares. Enige er imidlertid ikke Bøhlers gamle parti, Arbeiderpartiet.

RIKSHOSPITALET (Dagens Medisin): Stortingspolitiker Jan Bøhler skapte overskrifter da han nylig meldte overgang fra Arbeiderpartiet til Senterpartiet. Mandag møtte Bøhler opp da det ble avholdt demonstrasjon mot de nye sykehusplanene i Oslo, disse planene medfører at Ullevål på sikt vil legges ned.

– Det er nesten utrolig at det er fagforeningene og ikke ledelsen som er de ansvarlige – at det er dem og ikke ledelsen som peker på den store mangelen på oversikten over konsekvensene blant annet når det gjelder lokalsykehuskapasitet og akuttfunksjon, ting som er viktige for folk i Oslo, sier Bøhler.

– Vi har fått flere argumenter for å forsøke å ta saken opp igjen på Stortinget og stoppe dette prosjektet.

– Ap og Høyre er problemet

I kledd en oransje t-skjorte med påskriften «Redd Ullevål sykehus» fremholdt Bøhler at sykehussaken har vært avgjørende for ham i valg av nytt parti.

– Dette var en av de mest avgjørende sakene.

Bøhler viser til at han har jobbet med sykehusplanene siden 2007.

– Det er klart at når Arbeiderpartiet aldri klarer å ta et klart standpunkt, så betyr det mye for meg at Senterpartiet er fullstendig i ryggen min her og at vi skal forsøke å nå mobilisere sånn at vi kan få stoppet dette prosjektet, i hvert fall etter valget i 2021.

Nå håper han gamle partikamerater vil tenke seg om på nytt.

– Jeg håper at flere partier vil tenke seg om. Det er særlig Høyre og Arbeiderpartiet som er problemet, sier Bøhler.

En hovedsak

Rødt-leder Bjørnar Moxnes var en annen som hadde møtt opp på demonstrasjonen foran Rikshospitalet mandag. Han sier saken vil bli en hovedsak for partiet. Se også intervju med Moxnes under. 

Powered by Labrador CMS