IKKE SVIKT: Diakonhjemmet sykehus, Oslo universitetssykehus, Lovisenberg Diakonale Sykehus og Oslo kommune har sendt statsforvalteren dokumentasjon. Foto: Nicolas Tourrenc/Diakonhjemmet sykehus

Foto:

Oslo-skytingen: Statsforvalteren avslutter tilsyn – ikke mistanke om svikt i siktedes behandling

Statsforvalteren i Oslo og Viken har ikke funnet grunnlag for å mistenke svikt i helsetjenestenes behandling av terrorsiktede Zaniar Matapour.

Publisert

Dermed avslutter statsforvalteren tilsyn av tjenestene, skriver de i en pressemelding.

– Vi tar statsforvalterens konklusjon til etterretning. Vi har ikke tilgang til underlagsmateriale som ligger til grunn for konklusjonene og kan derfor vanskelig kommentere saken ytterligere, sier Matapours forsvarer Bernt Heiberg til NTB.

Tilsynet har dreid seg om behandlingen Matapour fikk i de fem årene før angrepet mot to utesteder i Oslo 25. juni, deriblant det skeive utestedet London Pub. Matapour er siktet for terror, drap og drapsforsøk etter skytingen, der to menn ble drept og over 20 skadd.

Oslo kommune, Oslo universitetssykehus, Diakonhjemmet sykehus og Lovisenberg Diakonale Sykehus har sendt statsforvalteren dokumentasjon.

– Vi har prioritert saken, og finner ikke grunn til videre tilsynsmessig oppfølging. Det betyr at vi ikke har grunnlag for å mistenke svikt i helsetjenestene, sier fylkeslege Anne Hilde Crowo.

Les også: Koronaviruset er sporet til et spesifikt avløp i Wuhan

Powered by Labrador CMS