NY LAB: Helseminister Ingvild Kjerkhol åpnet den nye forsknings- og produksjonslabben til Mossefirmaet Gentian Diagnostics. Til venstre står Gentians administrerende direktør, Hilja Ibert. Foto: Gentian

Foto:

Åpnet ny forskningslab i Moss

Denne uken åpnet Gentian Diagnostics nye forsknings- og produksjonslokaler i Moss. Det skal på sikt bety flere arbeidsplasser og mer næringsliv i østfoldbyen, og nye løsninger i helsetjenesten.

Publisert

– Dette gir oss helt nye muligheter for å lykkes. Vi vil fortsette å utvikle innovative løsninger for helsetjenesten, skape flere kompetansearbeidsplasser, samt eksportinntekter i Norge, sier Hilja Ibert, administrerende direktør i Gentian, i en pressemelding.

Nesten alt diagnostisk utstyr som brukes i Norge, er i dag importert. Gentian er imidlertid et av få norske diagnostiske selskaper som eksporterer sine produkter til utlandet, inkludert USA og Asia.

Gentians årlige vekst i omsetning var 27 prosent per år i perioden 2018-2021. Ambisjonen er å nå en omsetning på en milliard kroner om fire til seks år.

Selskapet har i over 20 år utviklet og produsert innovative og klinisk relevante diagnostiske tester. Nåværende og fremtidig portefølje spenner over områder som nyresykdom, hjertesykdom, inflammasjon, infeksjon og veterinærmedisin.

Les også: Universitetet i Agder oppretter nytt forskningssenter for folkehelse og levekår

Powered by Labrador CMS