Ikke økt diabetesrisiko med karbohydrater

Et høyt inntak av karbohydrater, som sukrose og laktose, har ingen signifikant sammenheng med økt risiko for å få type 2-diabetes.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

BARCELONA: Britiske forskere har i en stor prospektiv studie sett på sammenhengen mellom inntak av karbohydrater og risiko for type 2-diabetes.
Mer fruktose, redusert risiko?
De konkluderer med at et høyt inntak av karbohydrater ikke har signifikant sammenheng med økt diabetesrisiko.
Britiske forskere ved University of Cambridge har utført studien. Den viser at personer som fikk i seg mest glukose og fruktose gjennom kosten, hadde redusert risiko for type 2-diabetes. 
Studien presenteres på EASD 2013 og fastslår at forskerne ikke kunne finne sammenhenger mellom et høyt inntak av karbohydrater og økt risiko for diabetes.
Karbohydrater
Dette gjaldt inntak av ulike sukkerarter, som blant andre sukrose, stivelse, laktose og maltsukker – men også inntak av karbohydrater totalt sett.
Totalt 25.639 menn og kvinner mellom 40 og 79 år, som skrev matdagbok syv ganger i uken, var inkludert i studien. 749 av dem hadde diabetes.
Studien er finansiert av Medical Research Council og Cancer Research UK.

Powered by Labrador CMS