SØKSMÅL: Mandag starter rettsbehandlingen av det første søksmålet i Tyskland mot Biontech for påståtte bivirkninger av selskapets covid-19-vaksine.

Første koronavaksinesøksmål mot Biontech for retten i tysk domstol

Til uken må Biontech for første gang møte i en tysk domstol for å svare i et søksmål om påståtte bivirkninger av selskapets covid-19-vaksine.

Publisert

En kvinne krever 150.000 euro – drøyt 1,7 millioner kroner – i oppreisning og erstatning i den første av det som kan bli flere hundre søksmål knyttet til koronavaksinen.

Kvinnen sier vaksinen har forårsaket smerter i overkroppen, opphovning av armer og bein, utmattethet og søvnproblemer.

Advokat Tobias Ulbrich, som representerer kvinnen, sier han vil bestride konklusjonene fra EUs og Tysklands legemiddelmyndigheter om at Biontechs vaksine har en positiv risiko-nytte-profil.

I henhold til tysk lov er en farmasøytisk produsent bare erstatningsansvarlig der som medisinsk vitenskap viser at produktet deres forårsake uforholdsmessige skader sammenlignet med nytten, eller dersom informasjon som følger med er feil.

Biontech, som utviklet vaksinen sammen med Pfizer, sier at de etter nøye overveielse har kommet fram til at søksmålet er grunnløst.

– Den positive risiko-nytte-profilen til Comirnaty er fortsatt positiv, og sikkerhetsprofilen er godt definert, sier selskapet. Comirnaty er merkenavnet på vaksinen.

Selskapet påpeker også at 1,5 milliarder mennesker har fått vaksinen, inkludert 64 millioner i Tyskland.

Powered by Labrador CMS