Helsedirektør Bjørn Guldvog. Arkivfoto.

Foto:

Helsemyndighetene klare med smittevern-veileder bare timer før den skal gjelde

Mandag kan blant andre psykologer og fysioterapeuter åpne for behandling av pasienter ansikt til ansikt. Smittevernveilederen ble lagt ut søndag kveld.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Den 7.april konkluderte regjeringen med at psykologer, fysioterapeuter og andre kan møte pasienter ansikt til ansikt fra mandag 20.april, forutsatt at kravene i smittevernveilederen etterfølges.

Bare få timer før, søndag kveld, foreligger veilederen fra Helsedirektoratet, som har laget den i samarbeid med Folkehelseinstituttet.

Her gir de råd om hvordan virksomheter på en forsvarlig måte kan ivareta smittevernet og forebygge tilfeldig eksponering og spredning av det nye koronaviruset (SARS-CoV-2).

Blant rådene i veilederen er råd om oppmøte og avstand i lokalene, personlig hygiene og fysisk kontakt, venterom, rengjøring og så videre.

Les rådene her

Veilederen gjelder for følgende:

  1. fysioterapeuter, herunder manuellterapeuter
  2. kiropraktorer
  3. optikere
  4. fotterapeuter
  5. logopeder
  6. psykologer
  7. virksomheter som tilbyr alternativ behandling
  8. andre virksomheter utenfor spesialisthelsetjenesten som tilbyr tjenester som ikke anses som nødvendig helsehjelp

Veilederen gjelder også for helsetjenesten for øvrig.

Tannhelsepersonell må vente

Den gjelder også for tannhelsepersonell, men de må vente: Ifølge Helsedirektoratet vil det «i løpet av kvelden» (søndag kveld, journ.anm), komme egen veileder for disse.

–  Regjeringens og helsemyndighetenes strategi er fortsatt å slå ned koronaviruset i Norge. Vi ser at tiltakene som ble innført den 12. mars har gitt effekt. Vi kan derfor sammen, kontrollert og gradvis kan åpne tjenester igjen, slik som nødvendige behandlinger vi får hos fysioterapeuter og psykologer, sier helsedirektør Bjørn Guldvog, ifølge Helsedirekoratet.

Powered by Labrador CMS