ENDRER REGLER: Ansatte ved OUS må gå med munnbind i ti dager uavhengig av om de tester negativt eller ei etter ankomst fra svenske regioner som er 'grønne'.  Foto: Anne Grete Storvik

ENDRER REGLER: Ansatte ved OUS må gå med munnbind i ti dager uavhengig av om de tester negativt eller ei etter ankomst fra svenske regioner som er "grønne". 

Foto: Anne Grete Storvik

Nå må alle OUS-ansatte gå med munnbind etter Sverige-besøk

Oslo universitetssykehus (OUS) innfører krav om bruk av munnbind på jobb i ti dager for alle ansatte som har vært i grønne områder i Sverige.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

På sykehusets nettsider heter det at OUS følger covid-19-forskriften, men har «strengere regler enn FHI». Sykehuset har tidligere oppgitt at det frarådes å reise til utlandet. Onsdag sendte sykehuset ut en beskjed til sine ansatte om at dette fortsatt gjelder. Denne meldingen ble først omtalt av VG.

Sykehuset endret samtidig sine regler for bruk av munnbind for ansatte som kommer hjem fra utlandet etter reise, opplyser Oslo universitetssykehus til Dagens Medisin.

Må bruke munnbind uansett

Frem til i går har det vært krav om at ansatte som jobber i pasientnære områder og som har vært i «grønne» land/områder skal testes. Grønne områder er områder med lavt smittepress uten krav til karantene ved ankomst i Norge.

De ansatte har så langt kunne gå på jobb, men måttet bruke munnbind til de har fått negativt testsvar. En negativ test har vært tilstrekkelig for å kunne jobbe uten munnbind. Andre ansatte har kunnet gå på jobb som normalt.

Nå skal imidlertid alt personell – både dem som jobber pasientnært og andre – gå med munnbind i ti dager etter hjemkomst fra så kalte «grønne områder» i Sverige. Et negativt testsvar avkorter ikke bruken.

Syv regioner i Sverige er per nå definert som grønne av Folkehelseinstituttet, deriblant Skåne og Värmland.

To tester

For helsepersonell som jobber pasientnært er det også krav om munnbind i ti dager ved ankomst fra andre grønne områder enn områder i Sverige.

Det kreves to tester for personell som jobber pasientnært og har vært i grønne områder i Sverige.

Dette er de nye reglene ved sykehuset:

 

Røde områder

Grønne områder

Grønne områder i Sverige

 

 

 

 

Ansatte som jobber pasientnært

Karantene: 10 dg

Munnbind: 10 dager

Test: Helst ikke før 7-8 dager

Munnbind: 10 dager

Test: To tester, må ha ett negativt svar før oppstart jobb

Øvrige ansatte

Karantene:10 dg

Munnbind: Ingen krav

Test: Etter 7-8 dager

Munnbind: 10 dager

Test: Helst ikke før 7-8 dager

Onsdag ettermiddag opplyser fagdirektør for helsefag ved OUS at sykehuset vurderer å endre reglene for bruk av munnbind. Les mer om dette her.

Powered by Labrador CMS