Medlem i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Nocholas Wilkinson (SV) advarer mot dårlig økonomi i sykehusene nå. Arkivfoto. Foto:

SV: – Sykehusene må ikke være på sparebluss nå

Helsepolitisk talsperson for SV, Nicholas Wilkinson er svært kritisk til at regjeringens korona-tiltakspakke ikke inneholder ekstra økte midler til sykehusene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


Nå foreslår SV å endre budsjetterte midler som skulle gått til innsatsstyrt finansiering (ISF) og overføre alt til rammefinansiering for hele 2020.

 – Dette for å forhindre at sykehusene taper penger og bruker unødvendig mye ressurser på administrative og byråkratiske ordninger i en situasjon der presset på helseforetakene er usedvanlig sterkt, sier Wilkonson til Dagens Medisin.

– Regjeringen foreslår null kroner i økte midler til sykehusene våre. Vi trenger ikke at sykehusene bruker tid på budsjett og kostnader. De må ikke være på sparebluss, sier Wilkinson.

SV har tidligere vært klare på at de ønsker at sykehusene rammefinansieres.

–  Høyreregjeringen har budsjettert mange milliarder kroner til innsatsstyrt finansiering for at sykehusene skal tjene penger etter de har utført behandling. Vi trenger ikke markedsstyrte sykehus. Vi foreslår at alle disse pengene overføres til sykehusene i rammefinansiering. Da kan helsepersonell bestemme hvilke penger skal gå til hvilke oppgaver, mener Wilkinson.

–  Regjeringen har lovet seks milliarder kroner til sykehusene. Det kom ingen ting i denne pakken, men vi foreslår seks milliarder kroner ved siden av full rammefinansiering.

Powered by Labrador CMS