Foto: Vidar Sandnes
Foto: Vidar Sandnes

Mener Oslo kunne ha strammet inn tidligere

Helse- og omsorgsministeren uttaler at «mye som tyder på» at man skulle ha strammet inn kraftigere tidligere i Oslo. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Uttalelsen kommer statsråden med i intervju med NTB.

– Det er mye som tyder på at man skulle ha strammet inn kraftigere tidligere i Oslo, og det er en lærdom å ta med seg, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Intervjuet er blant annet gjengitt av Aftenposten.

På grunn av en økning av koronasmitte i hovedstaden innførte innførte byrådet i Oslo blant annet en anbefaling om munnbind-bruk i kollektivtransporten når det ikke er mulig å holde en meters avstand i september. Likevel har smitten fortsatt å øke.

«Uinteressant»

Mandag kom byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med nye tiltak som blant annet innebærer et påbud om å  bruke munnbind innendørs der én meters avstand ikke kan holdes.

Johansen kaller kritikken «uinteressant».

– Regjeringen burde ikke åpnet opp for reiser til store deler av Europa i sommer. Og de burde strammet inn overfor arbeidsinnvandrere mye tidligere. I etterpåklokskapens lys er det lett å finne slike eksempler, sier Johansen til NTB.

– Selv synes jeg det er ganske uinteressant akkurat nå. Evalueringen får vi ta senere. Nå er det viktig at vi konsentrerer oss om hvilke tiltak som kan ha effekt ut fra den smittesituasjonen vi ser i Europa og Norge nå, uttaler byrådslederen.

Powered by Labrador CMS