ÅPNET SENTER: Forskningsminister Henrik Asheim (nummer to fra høyre) deltok på åpningen av Pandemisenteret ved Universitetet i Bergen tirsdag. I tillegg til statsråden deltok blant andre dekan Per Bakke, assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved Folkehelseinstituttet (nummer fire og fem fra høyre), samt professor Ole Frithjof Norheim (stående).

Foto: Kim Andreassen/Universitetet i Bergen

Oppretter eget pandemi-senter

Et nytt senter for forskning på pandemier er opprettet ved Universitetet i Bergen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

LEDER: Esperanza Diaz er konstituert leder ved det nye senteret.

Pandemisenteret som ble offisielt åpnet tirsdag skal samle fagpersoner fra alle fakultetene ved universitetet og har som mål å samle og fremme forskning på pandemier, og med et spesifikt fokus på covid-19.

- Samarbeid på tvers av faggrenser gir bedre løsninger enn hvis man sitter på hver sin tue og forsker, sier dekan Per Bakke ved Det medisinske fakultet i en pressemelding.

Skal vurdere ubesvarte spørsmål

Forskerne ved senteret skal finne nye svar på ubesvarte spørsmål, som blant annet hvilke smittevernstiltak som er mest effektive, samt sosioøkonomiske, juridiske og økologiske konsekvenser av smittetiltak.

Konstituert leder ved Pandemisenteret er professor i migrasjonshelse Esperanza Diaz.

- Det er viktig å være forberedt bedre neste gang en pandemi treffer oss. For det er ingen tvil om at det kommer en neste. Og denne pandemien har vist oss at alt henger sammen med alt, uttaler Diaz.

Senteret har som formål å bidra med kunnskap til myndighetene, bidra til utdanning og å bistå pressen med å finne frem til fagpersoner.

Powered by Labrador CMS