SKAL REGISTRERES: Registreringen er en del av en internasjonal datainnsamling om gravide og Covid-19.

Foto: Borgestadklinikken

Skal registrere gravide med Covid-19

Gravide som trenger sykehusinnleggelse på grunn av Covid-19 skal nå registreres i Medisinsk fødselsregister i Folkehelseinstituttet (FHI).

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Erfaringen fra tidligere pandemier og utbrudd av viruslungebetennelser har vist at gravide er en sårbar gruppe, men foreløpig har man begrenset kunnskap om hvordan en koronavirusinfeksjon kan påvirke gravide.  

Registreres

Det skal man nå forsøke å finne, gjennom å registrere gravide som trenger sykehusinnleggelse på grunn av Covid-19 i Medisinsk fødselsregister i Folkehelseinstituttet.

Denne registreringen vil komme i tillegg til den ordinære innrapporteringen av sykehusinnleggelser ved Covid-19, melder FHI på egne nettsider.

– Vi regner med at alle institusjoner som behandler gravide med covid-19-sykdom, vil støtte opp om dette, sier avdelingsdirektør i FHI, Pétur B. Júlíusson.

Internasjonalt prosjekt

Registreringen er en del av en internasjonal datainnsamling om gravide og Covid-19. Arbeidet ledes av International Obstetric Survey Systems, et multinasjonalt samarbeid om befolkningsbaserte studier av alvorlige sykdommer i svangerskap og fødsel. Folkehelseinstituttet er ansvarlig for datainnsamlingen i Norge.

FHI har nå sendt et brev til landets fødeinstitusjoner hvor de ber om at en ansvarlig lege eller jordmor blir oppnevnt som kontaktperson for den nye registreringen.

Powered by Labrador CMS