De drastiske tiltakene i Danmark, som er nesten identiske med de norske, kan redusere smitten i samfunnet med 30–50 prosent, tror danske helsemyndigheter. Foto:

Drastiske tiltak har effekt, mener danske myndigheter

Danske myndigheter har analysert utviklingen i tiden etter at omfattende tiltak ble innført 12. mars og mener tiltakene kan redusere smitten i samfunnet med 30–50 prosent.

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Tiltakene i Danmark er nærmest identiske med de norske. I en ny kartlegging som har blitt gjort etter at tiltakene ble innført, er nemlig konklusjonen om effekten oppløftende:

«Hvis den nåværende innsatsen fortsetter, er det Statens Serum Instituts vurdering at reproduksjonstallet vil kunne reduseres med 30–50 prosent. Dette vil ha en betydelig positiv effekt på den forventede belastningen på sykehusene».

Saken ble først omtalt av Aftenposten. 

Kl. 16 tirsdag skal norske helsemyndigheter legge frem en tilsvarende vurdering.

Danskene mener altså at tiltakene har hatt stor effekt og smittevernekspertene anbefaler at tiltakene forlenges til etter 30. mars.

Danmark har i dag besluttet å forlenge alle tiltak frem til 2. påskedag. Det betyr at både barnehager, skoler og universiteter blir stengt til over påske. Det samme gjelder restauranter og flere andre typer bedrifter. Alle offentlige ansatte må også holde seg hjemme, med mindre de har viktige, samfunnskritiske arbeidsoppgaver.

Powered by Labrador CMS