ROSER TILBUD FRA SELSKAPENE: – Det er veldig bra at vi nå kan tilby denne kompetansen til helsevesenet vårt, og at dette kan være et bidrag fra industrien i denne samfunnsdugnaden, sier LMI-direktør Karita Bekkemellem. Arkivfoto: Per Corneliussen Foto:

Helsepersonell i industrien får betalt permisjon for koronainnsats

– At våre medlemsselskaper nå tar dette ansvaret og viser ledelse er veldig godt å se midt i denne krevende situasjonen vårt helsevesen står i nå, sier Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Sissel Lønning Andresen, daglig leder i Pfizer Norge. Foto: Pfizer

Saken er oppdatert med følgende selskap som tilbyr betalt permisjon for helsepersonell: Pfizer, MSD, GSK, AstraZeneca, Roche, Novartis, Eli Lilly, AbbVie, Bayer, Merck, Lundbeck, Janssen, Biogen og Boehringer-Ingelheim.

Flere av de ansatte ved legemiddelselskapene i Norge har helsefaglig bakgrunn, blant annet som leger, sykepleiere og farmasøyter. Nå åpner flere av de store legemiddelselskapene for at disse ansatte kan få lønnet permisjon for å bidra som helsepersonell i primær- og spesialisthelsetjenesten under koronapandemien.

Ifølge Legemiddelindustrien (LMI) har blant annet Pfizer, MSD, GSK, AstraZeneca, Roche, Novartis, Lilly, AbbVie, Bayer og Boehringer-Ingelheim bekreftet at de vil legge til rette for frivillig innsats fra deres ansatte under den pågående krisesituasjonen.

Betalt permisjon i 13 uker
Daglig leder i Pfizer Norge, Sissel Lønning Andresen forteller at selskapet har åpnet for at deres ansatte med helsefaglig bakgrunn kan få betalt permisjon i inntil 13 uker, dersom de ønsker å jobbe som frivillige i det offentlige helsevesenet nå under koronapandemien.  

Hans Petter Strifeldt, direktør for myndighetskontakt i MSD Norge. Foto: Lasse Moe

– Vi er glade for å kunne bidra på denne måten, det er tross alt en dugnad. Og dette gjelder ikke bare i Norge, men for vårt selskap globalt, sier daglig leder i Pfizer Norge, Sissel Lønning Andresen, i en kommentar til LMI. 

– Så lenge det er behov for det
MSD Norge har til vanlig en ordning der alle ansatte kan få lønnet permisjon til å jobbe 40 timer i året med frivillig arbeid.

– De ansatte med helsefaglig bakgrunn har ikke denne timebegrensningen, så våre leger, sykepleier og farmasøyter kan jobbe for helsetjenesten på vår regning så lenge det er behov for det, sier direktør for myndighetskontakt i MSD Norge, Hans Petter Strifeldt, til LMI.

– Tar ansvar og viser ledelse
Administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI), Karita Bekkemellem, sier til Dagens Medisin at hun er stolt over dette bidraget fra legemiddelselskapene.

– Dette er på mange måter med på å bygge opp det vi i industrien ønsker å få frem, nettopp det at vi vil være en del av løsningen på helseutfordringene. At våre medlemsselskaper nå tar ansvar og viser ledelse er veldig godt å se midt i denne krevende situasjonen vårt helsevesen står i nå, sier hun.

Bekkemellem påpeker at legemiddelselskapene har mye høykompetent arbeidskraft med god medisinsk og allsidig bakgrunn.

– Det er veldig bra at vi nå kan tilby denne kompetansen til helsevesenet vårt, og at dette kan være et bidrag fra industrien i denne samfunnsdugnaden.

– Opp til hvert enkelt selskap
– Vil dere som bransjeorganisasjon nå oppfordre alle legemiddelselskap til å gjøre det samme?

– Det at noen selskap startet opp med dette tilbudet har skapt en positiv «spin off» som allerede gjør at flere selskap gjør det samme. Samtidig må det være opp til hvert enkelt selskap å vurdere hva de kan bidra med. Men jeg tror dette vil ha positive ringvirkninger, og vi håper at helsevesenet tar imot med åpne armer. Flere av de ansatte i industrien har vært involvert i både kliniske studier og vært i tett dialog med både fastlegekontor og sykehus i det daglige, og det er kjempebra om de nå kan sette seg litt på den andre siden av bordet.

Powered by Labrador CMS