FAVNER BREDT: Vaksinedosene vil bli levert både til høyinntekts- og øvre middelinntektsland som er en del av Covax-samarbeidet, samt 92 lavinntektsland som er kvalifisert for donorfinansierte doser.

Foto: Vidar Sandnes

Covax inngår vaksineavtale med Novavax

Den signerte forhåndskjøpsavtalen er på 350 millioner doser.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Leveringene starter i 3. kvartal 2021, etter godkjenning fra myndigheter, skriver CEPI i en pressemelding.

Vaksinen vil bli levert både til høyinntekts- og øvre middelinntektsland som er en del av Covax-samarbeidet, samt 92 lavinntektsland som er kvalifisert for donorfinansierte doser.

For å imøtegå trusselen om nye varianter, inneholder avtalen også muligheten til å få tilgang til varianttilpasset vaksine hvis dette blir nødvendig, heter det i pressemeldingen.

Beskytte de mest utsatte
Novavax-vaksinen er en del av CEPIs portefølje.

– CEPIs investeringer for å framskynde den kliniske utviklingen og produksjonen av denne vaksinekandidaten har vært avgjørende for å gi rettferdig tilgang til vaksinen gjennom Covax, ifølge Dr. Richard Hatchett, administrerende direktør i CEPI.

– Med denne avtalen på plass vil Novavax-vaksinen spille en viktig rolle i vårt oppdrag for å beskytte de som er mest utsatt for covid-19, uavhengig av hvor de er i verden, sier han videre.

– Dette er en stor mulighet til å samarbeide med globale organisasjoner som fokuserer på å akselerere rettferdig tilgang til sikre og effektive covid-19.vaksiner, spesielt i land der vaksinasjonsraten for tiden er lav, sier Stanley C. Erck, president og administrerende direktør i Novavax.

Åtte kandidater i porteføljen
Covax-porteføljen, administrert av Gavi, består for tiden av avtaler relatert til åtte vaksiner og vaksinekandidater:

AstraZeneca / Oxford

Pfizer-BioNTech

Moderna

Novavax

Johnson & Johnson,

SII-Covishield

SII-Covovax

Sanofi / GSK

Powered by Labrador CMS